Бионично око възстановява зрението на човек, който е бил сляп 40 години

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Снимката служи само за илюстративни цели

Снимката служи само за илюстративни цели

Джон Джеймсън може и да не е вярвал в чудеса преди една година, но важно откритие в модерната наука прави така, че сега да вярва. Мъжът от Тейтъм, Тексас е бил сляп в продължение на повече от 40 години, след като тежка инфекция отнема зрението му. Джеймсън се е примирил с неспособността си да вижда и е направил най-доброто, на което е способен, но сега той има нова перспектива в живота си – буквално – революционна операция, включваща имплантиране на бионично око,  възстановява зрението му по-рано тази година.

Рядката процедура съвсем наскоро е одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ и има само няколко специалисти, способни да извършат сложната операция. Проучвайки проблема, съпругата на Джеймсън попаднала на тази операция и намерила един от малкото доктори, способни да извършат процедурата в Шрийвпорт, щата Луизиана.

Специално предложение:
 

„Е, жена ми следеше случващото се“,  заяви Джеймсън пред Тексас Стандарт. „Процедурата е била разработвана през последните няколко години, а сега получава и одобрение от Агенцията за контрол на храните и лекарствата. Правят се само по няколко такива операции в САЩ. Д-р Кристофър Шелби е човекът, който направи имплантацията. Той бе избран сред мнозина кандидати да сформира екипа, който прави това.”

„WK Eye Institute“ на д-р Шелби е дом на една от малкото групи в страната, които могат да извършват сложната процедура. Шелби е извършил операцията през април и след 40 години тъмнина, Джеймсън като по чудо възвръща зрението си с помощта на току-що вграденото му бионично око.

Джеймсън споделя, че в началото е виждал двойно, което продължава да въздейства на току-що възвърнатото зрение, но виждането му става все по-ясно ден след ден, тъй като мозъкът му се приспособява към вграденото око.

„Когато си дете и се събуждаш сутринта на Коледа, слизаш долу и виждаш светлините на елхата, подаръците и всичко останало – тогава изпитваш щастие. Сега това ми се случва всеки ден, защото всеки ден, когато се събудя, виждам все по-добре“, казва Джеймсън. „Когато се събуждам сутринта, обичам да гледам как природата се разбужда. Като истинско чудо е.“

Превод: Димитър Радев

Източник: BGR.com

Сподели