Roche, купи дигиталното приложение mySugr за борба с диабета

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Швейцарската компания Roche, която е един от лидерите във фармацията, диагностиката и болничните грижи, закупи приложението mySugr. Така се присъедини към групата на компаниите, които се разширяват с приложения за дигитални здравни услуги.

MySugr предлага платформа за мобилни устройства, която помага на хората да следят кръвната си захар, лекарствата и нивата на активност.

Специално предложение:
 

С придобиването на приложението, Roche има за цел да засили бизнеса си в сферата на диагностиката на диабета, който през последните години е подложен на силен ценови натиск.

“Инвестицията отразява нашата ангажираност към  бизнеса в областта на диабета и подобряването на живота на хората с диабет”, заяви говорителката на Roche.

Придобиването също така подчертава натиска от страна на производителите на медицински устройства, които се стремят да използват big data и безжичните технологии. В САЩ се появяват и други платформи, стартиращи технологии за превенция на диабет.

Технологичният тласък продължава да се развива и отвъд диабета. Миналата година съперникът на Roche – Novartis, се присъедини към Qualcomm, за да направи инхалатор с интернет достъп, който отчита всеки път, когато е използван от даден потребител, за своя лекарствен продукт Onbrez, който трябва да излезе през 2019 г.

“Ще можем да предложим безпроблемно достъпни решения за пациенти в рамките на отворена платформа, за да отговорим по-добре на нуждите на хората с диабет”, казва Roland Diggelmann, главен специалист по диагностиката на Roche.

MySugr има повече от един милион потребителя, твърди съоснователят Frank Westermann. Компанията има офиси в Сан Диего, за нея работят 47 служителя. Приложението се предлага в 52 държави, включително и в България. “С опита на Roche в областта на диабета и глобалната мрежа, mySugr ще се превърне в незаменим спътник”, казва Westermann.

Компаниите цитират едно проучване, показващо, че високорисковите пациенти с диабет тип 1, чиито органи не произвеждат инсулин, и са използвали мобилното приложение, намаляват нивото на кръвната си захар средно с почти 20%.

С приложението mySugr, страдащите от диабет, които използват глюкомери, за да анализират нивата на кръвната си захар, могат автоматично да качват данни чрез Bluetooth връзка към смартфоните си. Оттам информацията може да бъде споделена с лекари.

Roche твърди, че след сделката приложенията на MySugr ще останат достъпни за устройства и на други производители.

Превод: Силвия Пашева

Източник: Reuters

Сподели