CAR-T терапия извън България с успеваемост 90% при децата и 70% при възрастните

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Специално предложение:
 

Чували ли сте за CAR-T генното лечението за левкемия, с което от BridgeMedical се гордеят изключително много. Компанията води пациенти извън България в клиники в Истанбул и в Израел, за да получат именно такава терапия CAR-T. Благодарение на иновативното лечение и на професионализма на медицинския персонал, докторите, професорите и медицинската техника, процентите на възстановени пациенти с левкемия са 70%. При децата този процент е дори по-висок 90%.
Какво всъщност представлява генната терапия?
Това е лечение, което използва собствените бели кръвни телца на пациента. Те обаче са леко видоизменени, за да могат да унищожават раковите клетки. Предимно, CAR-T терапията се използва за левкемия (рак на кръвта). От пациента се взема кръв, от която се отделят белите кръвни телца. Те минават през специални манипулации, за да придобият CAR рецептори. След като са готови се вливат обратно в пациента и се чака да се справят с раковите клетки.
Особеност на CAR-T клетките е, че успяват да унищожат раковите благодарение на специален антиген, чрез който се захващат за тях. По този начин лечението е ефективно и пациентът показва пълно възстановяване.
Много интересен е фактът, че CAR-T клетките унищожават раковите, обаче в същото време и се делят сами. Което на практика означава, че веднъж приложена тази терапия, тялото ви ще разполага с клетки убийци на раковите поне още няколко месеца. Терапията успява да покаже резултати на места, където другите видове терапии не са успявали. Благодарение на напредналата медицина, добрата медицинска техника и не на последно място, на Bridge Medical, които помагат на пациенти с левкемия да стигнат до болниците в чужбина, болестта влиза в ремисия.
Не навсякъде по света, тази терапия се предлага, заради сложната процедура. Това е и причина само най-добрите специалисти да са готови да я предложат в своите клиники. Много вероятно е самата терапия, да не се проведе самостоятелно, а да е част от група терапии, които да работят заедно за възстановяването на пациента. Холистичният подход е нещото, за което последните години се говори много и показва резултати при лечението на повечето заболявания, не само при онкоболните. На практика, холистичният подход напада болестта от всички страни, като се грижи за цялостното здраве на тялото.

Защо генната терапия в чужбина е толкова предпочитано лечение?
Както вече споменахме, специалистите в Турция и Израел подхождат към генната терапия, като част от холистичен метод на лечение. Bridge Medical вече редица години се занимават с пациенти, търсещи лечение в чужбина и разясняват, че още в стъпването в чуждестранната клиника, на пациента ще му бъдат направени тестове, дали е подходящ кандидат за тази терапия. След това със специална машина ще му бъде взета кръв, която на по-късен етап ще бъде обработена и върната, чрез вливане в пациента. Всичко това изисква ниво на експертиза, които турските и израелските медици притежават. Голяма част от клиниките разполагат с професори и специалисти завършили по целия свят и натрупали опит с най-добрите обучения и последни методи за лечение.
Както сами се досещате, медицината се развива ежедневно и за даден лекар, да стои в крак с новостите, е може би едно от най-важните неща. CAR-T терапията е точно едно от тези нови лечения, които най-вероятно в бъдеще ще навлязат доста по-широко. Макар да се съчетава най-често с химиотерапия, CAR-T терапията няма същите странични ефекти. Специалистите наблюдават пациентите си достатъчно дълго, за да са сигурни, че няма да развият цитокинова буря, неврологични затруднения или пък анемия. За всички тези рискове се следи в продължение на седмици, а след края на лечението, пациентът трябва да ходи редовно на прегледи и скенер. Така се наблюдава общото състояние, състоянието на раковите клетки и активността на CAR-T клетките, които както вече споменахме, се задържат в тялото месеци наред.

Източник: https://bridgemedicalbg.com/

Сподели