Cannabis Science разработват болкоуспокояващи лепенки за пациенти с фибромиалгия

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

marijuana-1114687_1280

Cannabis Science – компания, специализирана в създаването на терапии, основаващи се на канабис, наскоро обяви разработването на две нови лекарства за облекчаване на болката, предназначени за хора с фибромиалгия и диабетна невропатия.

Специално предложение:
 

Двете нови фармацевтични болкоуспокоителни ще бъдат продавани като трансдермални пластири, които доставят определена доза от лекарството в кръвта, чрез абсорбация през кожата на пациента.

Трансдермалното приложение на лекарството има способността да подпомага заздравяването на наранени части или области от тялото. Този метод на приложение може да бъде по-добър от други видове прилагане на медикамента, включително орално, локално, венозно, мускулно и др., заради допълнителния контрол, оказан върху пациента, по отношение на дозировката.

Лепенката осигурява по-контролирано освобождаване на медикамента едновременно чрез използването на пореста мембрана, за да се абсорбира лекарството постепенно от кожата и чрез вграждане на тънки слоеве от медикамента в лепило, което се топи от топлината на тялото на пациента.

От хиляди години канабиноидите имат приложение в медицината. В момента редица рецензирани научни публикации документират основните биохимични пътеки, които канабиноидите модулират.

landscape-1450186480-g-skin-patch-104573453Лепенките ще съдържат силен екстракт от потентен канабионид (КБД) – вторият основен канабионид в марихуаната след тетрахидроканабинола. Екстрактът бавно навлиза в кръвния поток, а след това прониква и в централната нервна система на пациента, за да подейства като болкоуспокоително.

КБД притежава противовъзпалителни и обезболяващи свойства без известни психоактивни ефекти. Изследвания показват, че КБД може да послужи за успешно лечение на много видове болка, и особено на болката, причинена от възпаление. Също така, някои изследвания показват, че КБД дори може да превъзхожда традиционните медикаменти при лечение на този тип болка.

“Въпреки че се стремим да увеличаваме както капацитета на земите си за отглеждане на растението, така и съоръженията за производство на нашия продукт, за да снабдяваме учените със собствени материали, с които да правят тези формули, ние също така сме заети да проучваме повече потенциални нужди, за които могат да се прилагат лекарства на основата на канабиса, и да разработваме методи за доставка на тези медикаменти” – казва в прессъобщение изпълнителният директор на Cannabis Science Реймънд Дъбни.

“Колкото повече щати в страната /САЩ/ легализират канабиса и извлечените от него лекарства, толкова повече ние от Cannabis Science ще можем да се фокусираме върху създаването на фармацевтични формули и приложения, за да снабдим бързо нарастващото търсене, което се очаква през следващите няколко години “ – заявява Дъбни.

Изчислено е, че фибромиалгията засяга от 2% до 8% от населението. Пациентите с фибромиалгия усещат хронична болка и повишена болкова сетивност към натиск.

Превод: Йоанна Николова

Източник: Fibromyalgia News Today

Сподели