ЗАЩО ПУСНАХМЕ ВТОРО СПИСАНИЕ?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Отдавна исках списанието Българска Наука да се разшири и да има различни разклонения, които да са разпределени по раздели. През годините в БГ Наука наистина статиите, посветени на историята преобладаваха и може би сме публикували най-много материали точно на историческа тематика. Най-много хора се вълнуваха от история, във форума се пишеше предимно в историческите раздели и т.н. Темата медицина не е случайна, но не ни трябваше много, за да решим, че точно това трябва да е следващото списание.

Всички се интересуваме от собственото си здраве или това на нашите близки. Точно това е причината да направим и списанието – за да може всеки да има достъп до най-новата световна научна информация, свързана с медицината на супер достъпен език. Няма материал, който да не се разбере и от най-големия лаик в биологията или медицината. От друга страна пък, специалистите, които нямат време да четат дългите научни статии в тяхната област, ще могат лесно и бързо да разберат новостите в своята сфера на работа.

Специално предложение:
 

Няма как да не обърна внимание и на това защо списанието е платено.

Broi 1 MedicinaЗнаете ли колко хора всеки месец отварят PDF-а на списание „Българска наука“? Над 100 000, точно така СТО ХИЛЯДИ пъти списанието се отваря и ЧЕТЕ. Това означава само едно – хората искат да научават повече. Ще повторя, че това са хора, а не призраци. Има тенденция, че щом е безплатно не е качествено, а хората просто така случайно са щракнали, прелистили са го, даже си го свалят, но разбираш ли щом е безплатно дори да го четат не е като да излиза на хартия и да е платено. Да, но тези сто хиляди човека са реални и го четат, кой каквото иска да си мисли – българите искат да бъдат образовани. Сега идва и другият въпрос – как така всеки месец излиза онлайн списание за наука с близо 200 стр. съдържание и се тегли над 100 000 пъти и е безплатно? От какво печели това списание? От реклама? НЕ! Списанието не печели от реклама и не защото ние сме избрали така, а защото няма кой да плати скромните суми, които искаме за реклама в него.

Освен, че ние сме се заели с тази нелека задача да търсим рекламодатели, то и наши познати специалисти в сферата на PR-а и маркетинга ни помагат и НИЩО.  Единствените приходи, които издържат проекта БГ Наука идват от онлайн магазина и по-точно научните бижута. Те ни дават толкова, че да съществуваме на санитарния минимум, за да можем да продължаваме да правим всеки месец безплатно онлайн списание, което да излиза с близо 200 стр. и да се тегли над 100 000 пъти.

Това е причината и медицинското списание да бъде платено, защото трудът, който влагаме във всичко това не е безплатен и хостингът не е без пари, и домейните не са без пари и хилядите разходи, които имаме, за да поддържаме цялата тази медия, която расте с всеки месец.

Линк към списанието – http://nauka.bg/medicina

Сподели